A A A

CAMPANIA NAȚIONALĂ DE ÎNVERZIRE A PLAIULUI „UN ARBORE PENTRU DĂINUIREA NOASTRĂ”

Published on: Mon, 11/07/2022 - 10:11

Ziua de sâmbătă, 05 noiembrie curent, angajații Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor au petrecut-o util și cu mult spor.

 Astfel, în cadrul Campaniei Naționale de Înverzire a Plaiului Natal „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, echipa ANSC împreună cu angajații Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGPI) s-au aliat acțiunii de solidaritate eco-civice de creare a culturilor silvice în fondul forestier și regenerare naturală.

 Prin urmare, participanții la acțiune, au mers la ocolul silvic Hârbovăț, situat între satele Hârbovăț și Bulboaca din raionul Anenii Noi, pentru a planta ghindă, aducând astfel un aport revitalizării patrimoniului forestier național.

 Rezervația Hârbovăț cuprinde o pădure de stejar pufos, gorun și scumpie caracteristică pentru Moldova, cu vârsta de 50-130 ani.

 Conform administrației ocolului silvic lunile de toamnă sunt cea mai oportună perioadă pentru completarea culturilor silvice, iar plantarea stejarilor prin metoda plantării ghindei este cea mai sănătoasă și mai productivă.

  Fiindcă ne pasă de plaiul natal, iar unde sunt mulți puterea crește și lucrul merge mai cu spor, pe parcursul zilei de 05 noiembrie curent, angajații Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, în comun cu reprezentanții AGPI, au reușit să planteze cu ghindă un teren cu suprafața de 1,800 ari, care ulterior va da viața unei noi păduri de stejăret.

  Ziua Națională de Înverzire a plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră"  este principala campanie națională de plantare a arborilor din Republica Moldova și a fost instituită prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 27 din 13.02.1995, în scopul implicării societății la înverzirea Plaiului Natal (crearea de noi păduri, fâșii forestiere de protecție a câmpurilor, parcurilor, scuarelor, etc.).

 

Share: