A A A

Întrevedere cu experții Programului SIGMA în contextul evaluării sistemului administrației publice din Republica Moldova

Published on: Tue, 05/16/2023 - 11:54

Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), Angela Nani și consilierii pentru soluționarea contestațiilor Gheorghe Ghidora, Steluța Vintilă, și Aliona Oboroceanu, marți, 16 mai 2023, au avut o întrevedere cu experții Programului Suport for Improvement in Government and Management (SIGMA).

Scopul întrevederii a fost buna înțelegere de către reprezentanții misiunii SIGMA a practicilor în domeniul achizițiilor publice aplicate de Guvernul Republicii Moldova, precum și, nemijlocit, evoluțiile curente în domeniul soluționării contestațiilor în achizițiile publice, și rolul indispensabil al ANSC în domeniul de referință. 

Întrevederea a avut loc în contextul evaluării sistemului administrației publice din Republica Moldova în raport cu Principiile Administrației Publice ale SIGMA. Informațiile vor fi utilizate pentru îmbunătățirea administrației publice și vor fi incluse în rapoartele de progres ale Uniunii Europene în ceea ce privește aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Share: